Direktor ove institucije Vlado Đajić kazao je da je Krajišnikovo stanje ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije koronavirusa.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kisika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

- Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu - rekao je Đajić za Srnu.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a RS-a zbog infekcije koronavirusa i obostrane upale pluća.

- Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove - rekao je Đajić.

Krajišnik je 27. septembra 2006. osuđen za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. augusta 2013. godine.