open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Ratko Pjević: Nisam bio prisutan kad je ubijen Dacić, niti znam bilo šta o slučaju
Nakon što je Faktor 16. novembra prenio tekst Balkanske istraživačke mreže (BIRN BiH) pod naslovom "Zaklali su ga nasred mosta i bacili: Peru Dacića je ratne 1992. u Goraždu ljudskost koštala života", na redakcijski email pristigla je reakcija Ratka Pjevića, koji se spominje u tom tekstu.
24.11.2022. u 14:59
get url
text

U tom tekstu sagovornik BIRN-a Abduselam Sijerčić Pelam spominje Pjevića, kao osobu koja je bila prisutna prilikom rasprave između ubijenog Predraga Dacića i pripadnika VRS-a kratko prije nego što su ga zaklali na mostu. 

VEZANI TEKST - Zaklali su ga nasred mosta i bacili: Peru Dacića je ratne 1992. u Goraždu ljudskost koštala života

Sijerčić navodi da mu je rečeno da je Pjević vidio Dacića kako se raspravlja s borcima.

- Doveli su ga (Dacića) nasred mosta i kad je pokušao Pjević da priđe, rekli su mu: "Ne prilazi, ubit ćemo i tebe." Uglavnom, nije smio da priđe - kaže on" - navedeno je u tom tekstu.

U svom reagiranju, međutim, Pjević negira da je prisustvovao tom događaju, niti zna bilo šta o tome.

- Poštovana redakcijo, ostao sam veoma zgranut kada sam u ovom vašem članku pročitao jednu potpuno netačnu informaciju u kojoj se spominje moje ime. Ja Ratko Pjević nisam bio prisutan događaju o kome Sijerčić govori. Ponavljam nisam bio prisutan tom događaju niti znam bilo šta u vezi sa ovim slučajem. Zahtjevam od vas da javno objavite moj demant i trazim vaše javno izvinjenje o objavljivanju mog imena na osnovu neprovjerenih i netačnih informacija! Očekujem jos danas da sve ovo objavite javno  transparentno, u protivnom bit ću prinuđen da tražim  pravdu preko sudskih organa.

S postovanjem, Ratko Pjević, 23. novembar 2022. - navodi se u reakciji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.