Rasvijetljeno razbojništvo: Prijeteći automatskom puškom oteli 500 KM iz kladionice

objavljeno: 08.03.2018. u 08:54

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona rasvijetlili su razbojništvo u sportskoj kladionici "Premier" u Bihaću, koje se dogodilo krajem februara ove godine, te su uhapsili dvije osobe. 

Prema informacijama iz MUP-a USK, radnica kladionice koja se nalazi u mjestu Brekovica u Bihaću, policiji je prijavila da su dva maskirana muškarca od nje otela novac. 

- Uviđajem, koji su obavili istražitelji OKP PS Bihać, utvrđeno je da su počinioci ovog krivičnog djela, na naročito drzak način i uz prijetnju vatrenim oružjem - automatskom puškom, od uposlenice kladionice ukrali novac u iznosu oko 500 KM, te su se nakon počinjenog krivičnog djela uputili u nepoznatom pravcu - kazali su iz policije.

O tome su obaviještene sve patrole na području USK, da bi u mjestu Prošići, u općini Cazin, policajci PS Cazin uočili dva nepoznata muškarca, koji su počeli bježati čim je naišla patrola.

- Brzom intervencijom policajaca PS Cazin, uhapšeni su 21-godišnji S. S. i 17-godišnjak, oba sa područja općine Cazin, kod kojih je pronađena automatska puška i novac koji je ukraden iz kladionice - naveli su iz policije.

Nad mladićima je zavedena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta, protiv njih će biti dostavljen izvještaj nadležnom Kantonalnom tužilaštvu za krivično djelo razbojništvo.