open-navfaktor-logo
search
Osumnjičeni u pritvoru
Rasvijetljen pokušaj ubistva navijača na cesti Brčko - Bijeljina
Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor 22-godišnjaku iz tog grada osumnjičenom da je, zajedno sa još jednom osobom, nedavno pokušao ubistvo pucanjem iz vatrenog oružja na vozila u kojima se na putu za Beograd prevozio veći broj navijača FK Crvena zvezda.
09.07.2020. u 15:43
get url
text

Jednomjesečni pritvor M. D., koji se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, određen je zbog opasnosti da će pobjeći i uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, potvrđeno je iz brčanskog Tužilaštva.

- Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv M. D. (22) iz Brčkog i još jednog lica zbog sumnje da su 20. juna oko 14,05 sati, na magistralnom putu M14.1 Brčko - Bijeljina, zajedno i po prethodnom dogovoru pucnjevima iz automatskog oružja na vozila u pokretu drugog pokušali lišiti života. Sumnja se da su se njih dvojica u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M. D., približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone - naveli se iz Tužilaštva Brčko distrikta.

U pucnjavi je došlo do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja tjelesnih povreda dvojici maloljetnih navijača Crvene zvezde iz Prijedora, pri čemu je R. D. probojem metka u predjelu vratne kičme teško tjelesno povrijeđen.

- Pošto je otkriven, lišen slobode i jučer doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac je ispitao M. D. i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor usljed opasnosti da će pobjeći i da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak - precizirali su iz Tužilaštva.

Na ročištu za određivanje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva, pa je odredio pritvor osumnjičenom.

- Nakon određivanja pritvora Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, te neodložno procesuiranje svih osumnjičenih - naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.