open-navfaktor-logo
search
Napuštaju Radončića
Rasulo u SBB-u: Članstvo u Travniku, Donjem Vakufu i Bugojnu napušta stranku
Smatraju da najuže SBB SBK rukovodstvo svjesno ruši stranku u tom kantonu 
06.09.2018. u 13:20
get url
text

Četiri od pet vijećnika u Donjem Vakufu, tri od četiri vijećnika u Travniku, jedan od tri vijećnika u Bugojnu i jedan zastupnik u Skupštini SBK napustili su Savez za bolju budućnost (SBB).

U protekla dva mjeseca SBB su napustili: Zulfo Purić (potpredsjednik KO SBB SBK, član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Jasmin Kasumović (član KO SBK, član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Nihad Poparić (član OO SBB Travnik i vijećnik u OV Travnik), Armin Kurbegović ( član KO SBB SBK, potpredsjednik OO SBB Bugojno i vijećnik u OV Bugojno), Naser Rujanac (predsjedavajući OV Donji Vakuf), Hamid Magrdžija (vijećnik OV Donji Vakuf), Zahid Korugić (vijećnik OV Donji Vakuf), Vrco Sado (vijećnik OV Donji Vakuf) i Muhamed Hodžić. (kantonalni zastupnik u Skupštini SBK).

Za ovaj postupak, kako navode, postoji više razloga.

- Netransparentan rad predsjednika KO SBB SBK Almira Švage, nepoštivanje odluka od strane predsjednika KO SBB SBK Almira Švage Kantonalnog odbora SBB SBK, općinskih odbora SBB u SBK (a posebno odluku najvećeg OO SBB Travnik), kao ni predsjednika SBB BiH. Nemogućnost, ignorisanje i opstrukcija komunikacije sa Centralom stranke u Sarajevu i prekrivanje istih problema, dovelo je do ovakvih posljedica - navode sada već bivši vijećnici SBB-a.

Ovom odlukom SBB u Srednjobosanskom kantonu je ostao bez klubova vijećnika u Travniku i Donjem Vakufu, gdje su do sada ostvarivali najbolje rezultate u tom kantonu.

Vijećnici koji su odlučili napustiti SBB navode još kako se stiče dojam da najuže rukovodstvo SBB SBK, na čelu sa Almirom Švagom, svjesno ruši stranku SBB u tom kantonu, i to iz ličnih interesa te da svojim djelovanjem doprinosi odlasku uglednih članova iz stranke.

Smatraju također da rukovodstvo "radi u korist drugih stranaka". 

- Ovim činom želimo skrenuti pažnju našim biračima da više ne podržavamo ovu opciju, zbog navedenih razloga - kažu na kraju zajedničkog saopćenja osam bivših vijećnika i skupštinski zastupnik SBB-a.  

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.