open-navfaktor-logo
search
Prva dama
Rastrošna Melanija Tramp oborila vlastiti rekord
Prva dama SAD-a Melanija Trump za jednodnevno putovanje u Toronto prošle godine potrošila je nevjerovatnih 174. 000 dolara na hotelski smještaj, a u navedenom hotelu uopšte nije prespavala, pokazali su dokumenti vezani za federalne troškove
17.11.2018. u 21:36
get url
text
Melanija Trump

Iznenađujući podaci o troškovima u Torontu zasjenili su Melanijine troškove od 95.000 dolara u hotelu InterContinental Cairo Semiramis u Egiptu, gde je boravila prošlog mjeseca.

Stephanie Grisham, Pprtparolka Melanije Trump, poručila je kako je kompletan tim koji prati prvu damu odgovoran za neke troškove. Kako je navela, tim se stara za sigurnost, medicinsku njegu, komunikacije, potrebe automobila i logistiku. Međutim, u dokumentima federalnih troškova prijavljeni su odvojeni troškovi tima Melanije Trump koji iznose 18.000 dolara.

Prva dama bila je u Torontu pomagala pokretanje fondacije Invictus Games, čije je osnivanje britanski princ Harry započeo još 2014. godine za sportiste sa invaliditetom.

Posjetu Melanije Trump Kanadi obilježio je razgovor s premijerom Justinom Trudeauom i princom Harryjem, a isti dan se supruga Donalda Trumpa vratila kući u SAD.

Također, za troškove putovanja u Toronto iz budžeta je izdvojeno dodatnih 21.000 dolara, prenosi Huffington Post.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.