open-navfaktor-logo
search
Srušio Shakhtara
Raspoloženi Edin Džeko: Hvala Bogu pa Brozović nije dobio nagradu...
Edin Džeko briljirao je večeras na San Siru.
24.11.2021. u 22:37
get url
text

Dijamant je sa dva gola srušio Shakhtar i Interu otvorio vrata nokaut faze, gdje milanski klub nije igrao posljednjih deset godina.

VEZANI TEKST - Inter 10 godina nije igrao osminu finala LP, a onda je došao Edin Džeko

- Zbog toga me je Inter potpisao i pokušavam dati svoj doprinos - rekao je Džeko za Sky Sport Italia nakon utakmice, dodavši:

- Prvo poluvrijeme je djelovalo kao da je gol uklet. Lopta jednostavno nije htjela u gol. I ja sam imao priliku gdje sam definitivno mogao postići gol, ali i golman je zaslužan jer je imao sjajne intervencije. Uz to imali smo i dva poništena gola. Trener nam je na poluvremenu rekao da nastavimo kako smo igrali. Srećom, na kraju smo stigli do cilja i pobjede.

Dijamant je otkrio kako je jučer najavio da će postići gol.

- Hvala Bogu da i ovaj put Brozović nije dobio nagradu za igrača utakmice, pa sada mogu ponijeti trofej za svoga sina - našalio se Džeko, aludirajući na to da je Brozović bio tri puta igrač utakmice:

VEZANI TEKST - Ugledni portal nije imao dileme: Edin Džeko junak večeri

- Dan pred utakmicu šalio sam se da ću postići gol glavom s obzirom na to da sam povrijedio glavu protiv Napolia i tako je i bilo. Uvijek se trudim da se zabavim i dam sve od sebe, a onda kada dobijete utakmicu još ste sretniji.

Možda sam u prvom poluvremenu mogao postići gol ili dva, ali sam naučio da nikad ne odustajem. Ako spustiš glavu onda dolaze greške.

Nisam odustajao i na kraju sam postigao dva gola. Rad se uvijek isplati. Nadam se da ću postići još mnogo golova za Inter - poručio je Dijamant za Inter TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.