Državno tužilaštvo je na ročištu 19. februara zatražilo od Suda BiH raspisivanje potjernice i određivanje pritvora za Tešića, nakon što on nije pristupio na suđenje 3. februara.

Tužilac Dževad Muratbegović je 19. februara rekao da Tešić nije pristupio na prethodno ročište, zbog čega je Tužilaštvo naredilo Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) da se izvrši potraga za optuženim.

- Otišli su na adresu i utvrdili da ne boravi na toj adresi, te su od kolega s posla čuli da se od 31. januara nije pojavio na poslu - kazao je tužilac Muratbegović, dodavši kako je optuženi 29. januara izašao na Graničnom prelazu Karakaj, ali se istog dana vratio.

Branilac optuženog Tešića, Miloš Perić je na ročištu održanom 3. februara rekao "da se sa svojim branjenikom čuo prošle sedmice", dok je optuženi Zoran Tešić kazao da mu se brat ne javlja na telefon. Na ročištu od 9. marta Sud je kazao da će istog dana donijeti odluku o razdvajanju predmeta u odnosu na Tešića kojem se sudi zajedno sa Simom Stuparom i Zoranom Tešićem. Na teret su im stavljena ubistva, zlostavljanja, mučenja, prisilni nestanci i napadi na sela.

Prema optužnici, Stupar i Goran Tešić bili su pripadnici Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Vlasenici, a Zoran Tešić pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS). Suđenje im je počelo u martu 2019. godine, a Interpol je raspisao međunarodnu potjernicu za Zoranom Stuparom u januaru, koji je također bio obuhvaćen potvrđenom optužnicom.