Raspisana nagrada za najbolju fotografiju Trebevićke žičare

objavljeno: 06.02.2018. u 15:52

Gradska uprava Sarajeva 1. februara objavila je Javni poziv za najbolju fotografiju Trebevićke žičare, a koji će biti otvoren 30 dana.

Grad Sarajevo poziva sve zainteresirane građane koji posjeduju u ličnom albumu porodične ili lične fotografije nastale na prostoru kretanja Trebevićke žičare, od 1959. godine do 1992. godine, da dostave fotografije i učestvuju u konkursu pod nazivom: “Uspomene“.

Tri najbolje fotografije bit će nagrađene. Prva nagrada je 1.000 maraka, druga - 500 i treća nagrada - 300 maraka.

Fotografija treba biti iz ličnog ili porodičnog albuma, sa naznakom koje godine je snimljena.

Gradonačelnik Grada Sarajeva imenuje Komisiju za izbor najboljih fotografija. Komisija obavlja postupak izbora fotografije i bit će sastavljena od stručnih osoba iz oblasti umjetnosti, dizajna, turizma, arhitekture, etnologije, medija...

Svaka fotografija koja ispunjava uvjete konkursa, bit će objavljena i na Facebook stranici "Trebevićka žičara”, gdje će svi posjetitelji stranice imati mogućnost da daju “like” određenoj fotografiji, ali to neće utjecati na konačnu odluku Komisije, koja će odabrati tri najbolje fotografije.

Iz ureda gradonačelnika Abdulaha Skake upozoravaju da fotomontaža fotografija ne dolaze u obzir, jer će Komisija prevaru sigurno otkriti.