open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva novinara
Raspisana međunarodna potjernica za Nedeljkom Dukićem
Motiv i nalogodavci napada na novinara Vladimira Kovačevića do danas nisu otkriven
08.11.2018. u 16:59
get url
text

Za Nedeljkom Dukićem, drugoosumnjičenim za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, danas je raspisana međunarodna potjernica, saznaje Faktor.

- Okružni sud u Banjoj Luci obaviješten je danas da je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine – NCB INTERPOL primilo naredbu ovog suda i raspisalo međunarodnu potjernicu za osumnjičenim - naveli su u banjalučkom Okružnom sudu.

Kao što smo ranije pisali, pokušaj ubistva Vladimira Kovačeviča dogodio se 26. avgusta ove godine, kada su ga dvojica napadača pretukli palicama ispred zgrade u kojoj živi u banjalučkom naselju Mejdan. Zbog ovog napada uhapšen je Marko Čolić koji se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Tunjice.

Kovačević nakon napada u bolnici

Policija je kao drugoosumnjičenog označila Dukića, koji je, kako saznajemo iz istrage, prema posljednjim informacijama bio u bjekstvu u Sloveniji, a iz BiH je izašao na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Motiv i nalogodavci do danas nisu otkriveni.

Iz Policijske uprave Banjaluka su prije nekoliko dana podsjetili da su na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji identifikovali oba osumnjičena za krivično djelo pokušaj ubistva nad Kovačevićem, a protiv kojih je dostavljen izvještaj.

Naglasili su i da u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, preduzimaju sve iz svoje nadležnosti na pronalasku Dukića koji je u bjekstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.