Sarajevo

Raspisan novi tender za popravku tramvajske pruge na Marijinom Dvoru

Objavljeno: 01.10.2018. u 08:27 Autor: R. D.

Raspisali smo novi tender i očekujemo za mjesec da ćemo otvoriti ponude i poslije toga ako sve bude uredu, počet ćemo sa rekonstrukcijom pruge od Marijinog Dvora do S krivine, kazao je ministar Fišo

Foto: Arhiv

O obnovi tramvajske pruge od Marijinog Dvora do S krivine kod hotela Holiday priča se desetak godina. Osiguraju se sredstva, raspiše tender za izvođača radova, a onda sve propadne.

Najnovije obećanje Muje Fiše, ministra saobraćaja Vlade KS, jeste da će radovi početi možda za mjesec jer je raspisan novi tender za izvođače radova.

- Za Vladu KS i Ministarstvo saobraćaja rekonstrukcija tramvajske pruge je kapitalni projekat. Nedavno smo potpisali sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj zajam od 35 miliona eura, a dio sredstva ćemo iskoristiti za rekonstrukciju tramvajske pruge, nabavku novih tramvaja i trolejbusa.

Za dionicu od Marijinog Dvora do S krivine Ministarstvo saobraćaja izdvojilo je u budžetu za ovu godinu sredstva. Proveli smo tendersku proceduru, ali izvođač nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju i morali smo da poništimo tender, a prošle sedmice raspisali smo novi tender i očekujemo za mjesec da ćemo otvoriti ponude i poslije toga ako sve bude uredu počet ćemo sa rekonstrukcijom pruge od Marijinog Dvora do S krivine – kazao je za Faktor ministar Fišo.

U GRAS-u su nam kazali da nemaju nikakvog učešća u popravci pruge. Sve je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja od provođenja tendera do odabira izvođača radova.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije