Srijeda, 01.02.2023.
Robert Pleše

Raspad "Trojke" u Novom Sarajevu: NiP uskratio podršku Plešeu iz NS, poručili da koalicija ne postoji

Portal Faktor došao je u posjed poruke u kojoj općinski vijećnik u Općini Novo Sarajevo iz Kluba Naroda i pravde Nijaz Džaka poručuje da predsjedavajući OV Novo Sarajevo Robert Pleše koji dolazi iz Naše stranke "nije dorastao toj poziciji", te da više nema podršku NiP-a.

- Jučerašnja sjednica je bila najgora od svih sjednica koje smo imali do sada. Smatram da je za nered i agoniju koju smo imali direktno, ali ne i jedini, odgovoran predsjedavajući Robert Pleše. Onoliko prostora davati onima koji očigledno opstruiraju sjednicu i kršiti Poslovnik je bilo degutantno i sve to objašnjavati profesionalizmom. SDA i kolega Srdić mogu biti zadovoljni jučerašnjom sjednicom i radom predsjedavajućeg. Ni sami ga ne bi boljeg našli. Protiv Roberta nemam ništa lično, ali ova godina je pokazala da on nije dorastao ovom zadatku i matrica po kojoj on radi i vodi sjednicu neće dati rezultate - navodi se između ostalog u poruci koju je uputio Džaka u jednoj od Viber grupa u kojoj komuniciraju neki od vijećnika u Novom Sarajevu. 

Također je u poruci poručio da "koalicija ne postoji niti da su dosljedni i spremni za zajednički rad"

Vijećnik Nijaz Džaka Faktoru je potvrdio autentičnost prepiske te to da je ovu poruku pisao lično on.

- To se desilo nakon posljednje sjednice vijeća gdje se dnevni red donosio osam sati. Sjednica je bila u dva navrata od po 13 sati. Ovdje govorimo o koaliciji isključivo u Novom Sarajevu, a ne u ostalim općinama. Predsjedavajući Pleše nije kalibar da iznese procese - kazao je.

Na pitanje šta znači termin "n-torka" koji spominje u poruci, Džaka objašnjava da je to koalicija u Novom Sarajevu koju čine stranke "Trojke" uz NES i Platformu za progres. 

Kontaktirali smo predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo Roberta Plešea, ali nije bio raspoložen za izjavu, te nam je rekao "da ne želi komentirati spekulacije".

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh