open-navfaktor-logo
search
Nekada moćni klub
Raspad preko noći: Od početka napada na Ukrajinu CSKA napustilo šest košarkaša
Italijan Daniel Hachett napustio je ekipu CSKA Moskva i tako postao šesti košarkaš koji je napustio taj klub od početka vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.
02.03.2022. u 13:41
get url
text

Rukovodstvo CSKA Moskva potvrdilo je da je njegove redove u proteklih nekoliko dana napustilo šest košarkaša, a posljednji je otišao Hackett, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije Hacketta, trofejni klub iz glavnog grada Rusije napustili su i Gruzijac Tornike Shengelia, Danac Iffe Lundberg, Litvanac Marius Grigonis, Nijemac Johannes Voigtmann i Rus Joel Bolomboy. Praktično, nekada moćni klub "raspao" se preko noći.

- Iako je ovaj potez protivan uvjetima ugovora, klub razumije odluku sportista. Status ugovora igrača bit će riješen kada se političko i sportsko okruženje u Evropi vrati u normalu - navodi se u saopćenju kluba.

Zbog ruskog napada na Ukrajinu suspendovano je učešće ekipe CSKA Moskva u Euroligi. Taj tim je odigrao 24 euroligaške utakmice ove sezone, zabilježivši 14 pobjeda i deset poraza, te se do suspenzije nalazio na šestom mjestu na tabeli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.