open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Raptorsi izjednačili finalnu seriju Istočne konferencije
Priliku da seriju totalno preokrenu u svoju korist Raptorsi će imati u noći sa četvrtka na petak od 2.30 sati kada se igra peta utakmica
22.05.2019. u 06:46
get url
text

Košarkaši Toronto Reptorsa rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Milwaukee Bucksa izjednačili su na 2:2, nakon što su u četvrtom susretu serije trijumfovali rezultatom 120:102.

Raptorsi su na ovaj način seriju u borbi za veliko finale vratili u potpuni egal, a priliku da je totalno preokrenu u svoju korist imat će u noći sa četvrtka na petka od 2.30 sati kada se igra peta utakmica.

Izuzev samog početka susreta, kada su Bucksi imali prednosti, ostatak utakmice u potpunosti je kontrolisao domaći tim. Nakon tšo su napravili seriju 13:0, Raptorsi su prvi put stigli do dvocifrene prednosti.

Bucksi su uspijevali ralziku smanjili na šest poena, no do odmora Toronto je ponovo bio na "plus 10" (65:55).

I u trećem periodu utakmice Bucksi su stigli na zaostatak od šest poena, no to je bilo sve što su uspjeli napraviti. U finišu utakmice domaći sastav je stigao do maksimalne prednosti od 25 poena (120:95), a rezultat je na kraju glasio 120:102.

Kayle Lowry sa 25 poena bio je najefikasniji igrač Toronta, a ovom učinku je dodao i pet skokova i šest asistencija. Norman Powell je ubacio 18 poena, dok je Kawhi Leonard postigao poen manje uz sedam skokova.

Khris Middleton je bio najefikasniji igrač utakmice sa sa 30, Giannis Antetokounmpo je utakmicu završio sa 25 poena, deset skokova i pet asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.