open-navfaktor-logo
search
Saborski zastupnik
Ranko Ostojić prozvao HDZ: Dali ste 11 miliona maraka SKB Mostar, a kako vam izgleda zagrebačka bolnica
Kolege iz HDZ-a su mi prigovorili da se bavim politikanstvom i koristim vlastitu porodicu kada sam prozvao HDZ za grubo zanemarivanje štićenika doma za starije i nemoćne u Splitu što je dovelo do širenje koronavirusa među njima, napisao je bivši ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i aktuelni SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić u objavi na svom Facebook profilu.
10.04.2020. u 11:08
get url
text

- S obzirom da se radi o HDZ-ovom nestručnom kadru koji je postavljen, začudo, od strane HDZ-a ali eto to nisam smio reći, sad se pitam koga bih to trebao prozvati jer je 43 miliona kuna (11 miliona KM) donacije danas otišlo bolnici u Mostar. Moram vas podsjetiti i da je Vlada Republike Hrvatske 2019. godine Sveučilišnoj bolnici Mostar isplatila 40 miliona kuna (10 miliona KM). Prema ranije navedenoj logici bit će HDZ ni za to kriv nije. Na slikama gledate bolnice u Zagrebu nakon potresa i bijelu zgradu Mostarske bolnice - poručio je Ostojić i objavio fotografije bolnica. 

Podsjetimo, direktor bolnice u Mostaru dr. Ante Kvesić pojavio se u javnosti nakon što su u bolnicu došli otac i sin s respiratornim problemima. Otac je bio pozitivan na koronu, a utvrdilo se kretao po raznim dijelovima bolnice i bio u kontaktu s nekoliko ljudi. Kvesić je tada komentirao da su pacijenti lagali, a da niko od osoblja neće dobiti otkaz. 

- Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nan je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze - rekao je tada. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.