open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ranjeni Tuzla City dočekuje Velež, Široki Brijeg se želi osvetiti Slobodi za težak poraz
Utakmica Tuzla City - Velež, koja se igra danas od 13 sati, označit će kraj kratke pauze između 16. i 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
01.12.2020. u 07:44
get url
text

Tuzlaci su proteklog vikenda poraženi na Otoci od Olimpika koji je slavio poslije preokreta sa 3:2, iako je ekipa Nermina Bašića u dva navrata imala prednost.

Nakon susreta bili su itekako nezadovoljni suđenjem Zorana Grbića, no već danas ih očekuje novi izazov.

- Imam respekt prema Veležu, moj kolega Dudić radi odličan posao. To je jako dobra ekipa, lepršava, dinamična... Imamo problema sa sa povredama i kartonima. Rustemović, Kojić, Hasanović neće do kraja biti u kombinaciji, na Hodžića nismo mogli računati posljednje dvije utakmice. Ubiparip je obnovio povredu lista - kazao je Nermin Bašić, koji će tako u današnjem meču biti lišen usluga nekoliko važnih fudbalera.

S druge strane, Velež u derbiju kola protiv Sarajeva nije pokazao mnogo, pa čak ni u trenucima kada su Rođeni imali igrača više nakon što je isključen Benjamin Tatar. Dobrim dijelim utakmice aktuelni prvak je bio taj koji je dominirao i imao šanse, iako su fudbaleri Feđe Dudića u tom meču imali priliku da preko Brandaa kazne promašaje Sarajeva.

Ni sam Dudić nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, pogotovo u 25 minuta u kojima su imali igrača više. Žele li danas do boljeg rezultata, sigurno će morati prikazati bolju igru.

U drugom susretu današnjeg programa od 17 sati na stadionu Pecara sastaju se Široki Brijeg i Sloboda, dva tima koja su u protekloj rundi upisala remije. Tuzlaci su na Tušnju odigrali 0:0 u meču protiv Zrinjskog, u kojem su gosti bili bolji tim, dok je Široki pogotkom Ivana Ikića u 90. minuti stigao do boda u gostima kod Borca.

- Sloboda je klub koji ima i tradiciju i kvalitetu. Ove godine su se dodatno posložili, orijentirali na svoje igrače i taj ispravan put potvrđuju i njihovi ovosezonski rezultati. Neugodna su ekipa, igraju tvrd fudbal, zatvoreniju igru orijentiranu na tranziciju, a i nama su nanijeli najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Imamo priliku uzvratiti im za taj poraz i novom pobjedom ovjeriti bodove iz posljednjih utakmica - kazao je trener Širokobriježana Toni Karačić na konferenciji za medije uoči današnje utakmice.

Dodao je kako klub s Pecare želi nastaviti s dobrim igrama na valu dobrih rezultata.

- Nadam se kako ćemo biti kvalitetniji u polju, zagospodariti terenom, a posebice biti aktivniji u napadačkom dijelu. Očekujem i bolji i kvalitetniji doprinos napada svoje ekipe od onoga što su prezentirali u Banjoj Luci - dodao je Karačić.

 

Premijer liga BiH, 17 kolo:

1. decembar:

Tuzla City - Velež (13 sati, Moja TV) / Irfan Peljto

Široki Brijeg - Sloboda (17, Arena Sport) / Admir Musić

 

2. decembar:

Olimpik – Mladost (13) / Dragan Petrović

Krupa – Borac (13, Arena Sport) / Aleksandar Njegomirović

Zrinjski – Željezničar (15, Moja TV) / Ermin Sivac

Sarajevo – Radnik (17, Arena Sport) / Mateo Musa

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.