open-navfaktor-logo
search
Ilidžanski festival
Ramiz Selak: Mogao bih biti najbolji pjevač među inspektorima u BiH
Hrasničanin Ramiz Selak nedavno je pobijedio na Ilidžanskom festivalu. 
01.08.2020. u 21:50
get url
text

Talentovani pjevač pobrao je simpatije članova žirija pjesmom "San o Mostaru" koju potpisuju Armin Šaković, Amil Lojo i Emin Šaković, a koja je osvojila i nagrade za najbolji aranžman i tekst.

- Ovo mi je prva pjesma i odmah pobjeda na Ilidžanskom festvalu. To je moja lična karta. Da sam birao, ne bih mogao bolju izabrati. Ovo je bilo jedno nevjerovatno iskustvo koje želim ponavljati dok sam živ. Armin i Amil su toliko opušteni ljudi da je uživancija sa njima snimati. Na snimanju je bila vesela atmosfera i zdrava energija i uživao sam u svakom trenutku kada smo radili. Pobjeda ima za mene posebnu težinu jer sam iz Hrasnice. Ilidžanski festival ima nevjerovatnu tradiciju i lijepo je živjeti ispod Igmana i pobijediti na ovom velikom muzičkom događaju - kaže za Faktor Ramiz Selak.

Kao i većina dječaka, Ramiz je maštao da jednog dana bude nogometaš.

- Nikada nisam mogao pomisliti da ću biti pjevač i odmah u startu ostvarivati zapažene nastupe i rezultate. Sreća je na mojoj strani, ali i znanje. Zasluge, naravno, pripadaju i odličnim saradnicima. Pored muzike uspješno se školujem i student sam druge godine Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu. Kako je krenulo, mogao bih biti najbolji pjevač među inspektorima u BiH – u šali kaže Selak kojem su uzori u karijeri Zdravko Čolić, Dženan Lončarević i Mirza Selimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.