On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine. 

- Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda - kaže Ramić.  

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, navodi da je "očigledno da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi". Priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

- Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina - ističe Ramić.

Edin Ramić za BHT1 navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

- Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA - istakao je Ramić. 

Upitan da li očekuje intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno "OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH".

Intervju "Jedan" je na programu BHT1 večeras u 20 sati.