open-navfaktor-logo
search
Pomoć povratnicima
Ramić u Milićima: Završena izgradnja nekoliko puteva
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u općini Milići i ozvaničio završetak radova na nekoliko puteva u povratničkim sredinama, saopćeno je iz resornog ministarstva.
12.10.2020. u 11:50
get url
text

- Povezali smo putnim pravcima zaseoke G. Turalići- Turalići – Urkovići, takođe i zaseoke Žutica - Bešići. Izgradnja infrastrukture je preduslov za održivi povratak. Zajedno sa Općinom smo završili asfaltiranje nekoliko puteva u mjestima povratka. Dobra saradnja sa ovom lokalnom zajednicom je rezultirala i rješavanjem najznačajnijih projekata za stanovnike Milića. Radujemo se nastavku saradnje i realizaciji budućih projekata od važnosti za povratnike - kazao je ministar Ramić.

Najveću korist će imati stanovnici u  milićkim mjesnim zajednicama Skugrići – Rovaši i Žutica.

- Olakšana nam je komunikacija između nekoliko naselja, pogotovo u zimskim danima. Radi se o naseljima koja gravitiraju u brdskim predjelima, zimi je otežan dolazak do naših kuća i imanja. Ministarstvo i Opština su prepoznali potrebe nas koji ovdje živimo i trajno riješili gorući problem stanovnika nekoliko povratničkih naselja – kazao je Murat Avdić, povratnik u Miliće.

Izgradnju putne infrastrukture sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Milići i mještani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.