open-navfaktor-logo
search
Podrška povratnicima
Ramić u Doboju: Potpisani ugovori za izgradnju stanova, cesta, vodovoda, podsticaji za novorođenčad
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u službenoj posjeti Doboju i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, predsjednikom Skupštine Sevlidom Hurtićem i odbornicima iz reda povratničke zajednice.
27.07.2021. u 17:19
get url
text

Ministar Ramić i gradonačelnik Jerinić potpisali su 11 ugovora o izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima, kao i sporazum o izgradnji i rekonstrukciji 62 stambene jedinice povratničkim porodicama.

- Važno je napomenuti da je Doboj lokalna jedinica samouprave koja značajnije sufinansira sve projekte koje implementira Ministarstvo. Za infrastrukturu je to 49 posto, a za stambene jedinice 60 posto od ukupne vrijednosti projekata. Realizacijom danas potpisanih ugovora vršit će se sanacija, izgradnja i asfaltiranje nekoliko putnih pravaca, izgradnja vodovoda, objekata vjerskog i sportskog tipa, kao i izgradnja 62 stambene jedinice. Ukupna procijenjena vrijednost ugovora iznosi oko miliona KM - kazao je ministar Ramić.

Povratničke porodice u čijem domaćinstvu je u protekloj godini rođeno dijete dobile su finansijsku podršku. Ministar Ramić uručio je odluke o dodjeli finansijskih sredstava za 61 porodicu.

- Posebno smo ponosni na implementaciju ovog projekta. Na javni poziv se prijavilo najviše porodica iz Doboja. Sretni smo što podrška dolazi porodicama kada je to najpotrebnije i što možemo dati doprinos u podizanju mladih naraštaja u povratničkim sredinama. Prisustvo ovih mladih ljudi ujedno znači i prisustvo života u povratničkim sredinama - zaključuje Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.