open-navfaktor-logo
search
Federalni ministar
Ramić u Bratuncu: Počinje realizacija projekata u povratničkim mjestima vrijednosti oko 900 hiljada KM
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u općini Bratunac. Sa predstavnicima ove lokalne zajednice razgovarao je o potrebama povratnika, dok je s načelnikom općine Bratunac Lazarom Prodanovićem potpisan sporazum o udruživanju sredstava za sufinansiranje infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima.
17.04.2023. u 19:03
get url
text

Sporazumom je definisano devet projekata koji se odnose na  sanaciju, izgradnju i asfaltiranje puteva, izgradnja vodovoda i trotoara u nekoliko mjesnih zajednica.

Pored navedenih projekata, ministar Ramić je sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Admirom - ef. Velićem i Elvirom - ef. Hodžićem potpisao ugovor o rekonstrukciji i dogradnji stambeno - poslovnog objekta za potrebe Islamske zajednice. 

Sa udruženjem Naše sjećanje Bratunac potpisana su dva ugovora o podršci za dokumentovanje zločina nad Bošnjacima u Bratuncu, te za unutrašnje uređenje spomen - sobe na mezarju Veljaci.

- Razgovarali smo sa predstavnicima povratnika, načelnikom opštine, predstavnicima Islamske zajednice, civilnog društva i zastupnikom u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska Ramizom Salkićem o najznačajnijim projektima koje ćemo realizirati u Bratuncu. Današnjim potpisivanjem ugovora kreće realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata za čiju namjenu je osigurano oko 900 hiljada KM.

Od toga je dio za potrebe Islamske zajednice, dio za NVO Naše sjećanje, dok su najveća ulaganja u izgradnju infrastrukture. Važno je napomenuti da Opština Bratunac sudjeluje u udruživanju sredstava i to predstavlja značajnu podršku povratku u ovoj lokalnoj zajednici i poboljšanju infrastrukture u povratničkim mjestima - zaključio je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.