open-navfaktor-logo
search
Održivi povratak
Ramić: Ni ove godine neće izostati podrška povratnicima u Drvar i Odžak
U planovima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u ovoj godini je i podrška povratničkim zajednicama u Drvaru i Odžaku.
10.03.2020. u 18:15
get url
text
Edin Ramić sa povratnicima u Odžak i Drvar
Edin Ramić sa povratnicima u Odžak i Drvar

Ta pomoć će se prema riječima resornog ministra Edina Ramića ogledati u izgradnji stambenih objekata, pomoći kod zapošljavanja u poljoprivredi, obnovi kulturnih i vjerskih objekata... 

Podsjećamo, jučer je delegacija predstavnika srpskih povratnika u Drvar i Odžak posjetila Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Na sastanku sa ministrom Ramićem je razgovarano o podršci održivom povratku.

- Razgovarali smo o planovima ministarstva i podršci povratničkoj zajednici u ovim općinama. Nastavit ćemo podržavati projekte rekonstrukcije krovova na zgradama u Drvaru, podrške obrazovanju, zapošljavanju u poljoprivredi i maloj privredi, kao i izgradnji stambenih i vjerskih objekata u ovoj općini. S obzirom na to da imamo zanačajniji budžet ove godine i podrška ministarstva će biti veća - rekao nam je Ramić i dodao:

- Prošle godine ministarstvo je kroz različite projekte investiralo u Drvar više od 180.000 KM. U vezi s Odžakom, također smo dogovorili projekte kojim ćemo podržati obnovu vjerskih i kulturnih objekata kao i ostale podrške za koje su povratnici pokazali interes - kazao nam je Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.