- O sudbini Pokreta za državu odlučit će osnivači, a to je 10 političkih subjekata a ne predstavnici nekih od njih u skupštini RS, što je bio pokušaj sa aktom "kluba" koji to nije.

Za sada su činjenice, da su drugovi prepustili Predsjednike gradskih skupstina u Prijedoru i Doboju, koalicionim partnerima okupljenim oko SNSD-a, da bi dobili entitetske pozicije. To dovoljno govori s kim su i u čije ime pregovarali. A onda su oslobodili entitetsko ministarstvo za ono državno, sve u skladu sa dogovorom koji su imali sa SNSD, bez znanja većine stranaka koje su osnovale Pokret za državu.

Istina je, da sa izmijenjenim sadržajem proizvoda, ne možete zadržati dotadašnju ambalažu i deklaraciju, pa tako ni Pokret za državu nema načina da egzistira sa trenutnim predstavnicima u NSRS, jer većinu njih ne zanimaju ni stavovi stranaka koje su ih delegirale a pogotovo onih čije glasove su dobili. Ali vidjet ćemo!

Oni su poslužili da spuste cijenu ostalim političkim subjektima, koji su bili željni ulaska u vlast i za to su odlično poslužili. Sad će dobiti mrvice da pokušaju naći na terenu kakve nesretnike koji dijele njihove ideale kako bi bili spremni za sljedeći izborni ciklus. Postoji jedan broj ljudi iz SDA koji je rušio vlastite kandidate da bi taj neuspijeh fakturisao nekom drugom, meni ili predsjednicima regionalnih odbora, a danas šuruju sa nekim od zastupnika i pružaju im podršku, o njima ću drugi put, zaslužuju poseban status. Kako god, neko će nekad morati pokušati da okupi stranke u neki novi zajednički poziv, i neka mu je dragi Bog na pomoći - napisao je Ramić na Facebooku.