open-navfaktor-logo
search
Albanski premijer
Rama: Albanska vlada sarađuje s međunarodnim arhitektima u naporima obnove
Rama je na današnjoj vanrednoj sjednici vlade saopćio da će građevinski radovi u gradovima Tirani i Draču biti pokrenuti do narednog proljeća
03.12.2019. u 16:47
get url
text
Edi Rama: Raspravljamo o scenarijima obnove i izgradnje novih kvartova

Albanski premijer Edi Rama izjavio je u utorak na vanrednoj sjednici vlade da njegova administracija sarađuje s međunarodnim arhitektima kako bi raspravljali o scenarijima obnove i izgradnje novih kvartova u regijama pogođenim potresom.

- Raspravljamo o scenarijima obnove i izgradnje novih kvartova. Cilj je predstaviti program obnove čiji će rezultati biti izvor velikog nacionalnog ponosa – izjavio je premijer Rama.

Kada je riječ o Tirani, kazao je da se raspravlja o scenariju izgradnje potpuno novog velikog kvarta, kao i dva manja kvarta.

- Ministarstvo kulture održat će rasprave sa slavnim stranim arhitektima i urbanim planerima, koji su izrazili spremnost da pruže konzultantske usluge – rekao je Rama.

Rama je na današnjoj vanrednoj sjednici vlade saopćio da će građevinski radovi u gradovima Tirani i Draču biti pokrenuti do narednog proljeća.

- Prvobitno će građevinski radovi biti izvedeni u Draču i nakon toga u Tirani, kada vlada pruži plan o obnovi oštećenih zgrada nakon potresa od 26. novembra – izjavio je premijer Rama.

Albanski čelnik je u svom govoru istaknuo da stare zgrade u regiji Kombinat moraju biti srušene i ponovo izgrađene, javila je albanska novinska agencija ATA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.