Ovan

Ne voli pasivno ljetovanje. On odmor zamišlja dinamično i da sam kompleks ili mjesto gdje ljetuje pruža dosta zanimljivih sadržaja. Čak nekim Ovnovima može da odgovara ljetovanje na planini. Idelno vrijeme za ljetnji odmor je u periodu od 10. jula. Mjesto za odmor može da bude planina ili neko od Grčkih ostrva.

Bik

On je hedonista i voli da mu se na odmoru ugađa. Na prvom mjestu je dobra hrana i da plaža nije udaljena puno od samog smještaja. Bik voli za razliku od Ovna pasivan odmor. Kafica ujutro, lijep doručak, plaža uživanje, popodne spavanje... Vrijeme za odmor je od sredine jula. Grčka ili Italija je odličan izbor kada su Bikovi u pitanju.

Blizanci

Avanturisti koji odmor zamišljaju aktivno, ali za razliku od Ovnova oni vole komunikaciju. Vole da upoznaju nova mjesta, kulturu, da razmjenjuju utiske sa stanovnicima tog mjesta. Da u svojoj glavi naprave malu reportažu. Period za ljetovanje je sam kraj jula ili početak augusta. Tada je najveća koncentracija ljudi. Mjesto koje bi bilo idealno za Blizanca je Monte Carlo, Herceg Novi ili Nica.

Rak

Voli porodični odmor ili odmor sa bliskim prijateljima. Voli lijep ušuškan smještaj koji odaje utisak porodične atmosfere. Mali hotel ili privatni porodični smještaj idealan je za Raka. Period za odmor je od 10. da 25. augusta. Rak voli visoke temperature i jako sunce. Mjesto za odmor bi bio Tunis ili Maroko.

Lav

Voli luksuzno ljetovanje i da ono dugo traje. Da bi Lav napunio svoje baterije njemu je potrebno mimimum 20-tak dana. Najbolji period za ljetovanje je cijeli august. Da bude u epicentru gužve, izlazaka i zabava i da osjeti mir i tišinu koja nastupa krajem mjeseca. Idealna varijanta za njega je luksuzni hotel koji pruža all inclusive uslugu.

Djevica

Ona ne voli gužve i voli svoj mir. Od odmora traži da smiri misli, da se opusti i da može da uživa u miru i tišini. Najbolji perid je od 25. augusta. Od smještaja ne traži puno, ali joj je na prvom mjestu higijena. Ne voli smještaj gdje je velika frekfencija ljudi. Potrebno joj je da je privatna plaža blizu i da ima prirodni hlad. Destinacija za nju bi bila Italija, malo ne tako turistički poznato mjesto.

Vaga

Kao i Lav voli luksuz, ali na umjeren način. Ne voli velike hotele i smještaje. To mora da bude mini hotel koji odaje utisak mira, luksuza i tišine. Mala privatna luksuzna plaža sa lijepim barom i kvalitetnom hranom. Vrijema za Vagin odmor je od 10. jula do 5. augusta, i sam početak septembra. Idealna destinacija bi bio Lisabon.

Škorpija

Voli odmor koji joj donosi uzbuđenje. Voli da istražuje udaljena mjesta. Daleke plaže i uvale. Također, Škorpija voli krstarenja. Može da ide u solo varijanti ili sa pertnerom. Potrebno joj je jako sunce i ona tada uživa. Idealan period za ljetovanje je od 12. jula do 28. augusta. Destinacija koja Škorpiji odgovara je Tunis, Egipat, Turska-Bodrum kao i krstarenje Nilom i Grčkim ostrvima.

Strijelac

Njemu su putovanja sve. On uživa gdje god da ode. Pokreće ga avanturistički duh. Voli putovanja sa što većim brojem ljudi. Cijeli juli i august kao i septembar su idealni za njega. Destinacija može da bude bilo koja preko planine, rijeke, mora ili jezera samo je bitno da je avantura naglašena. Rafting je nešto što posebno privlači Strijelca. Destinacija može da bude veliki evropski grad, Monte Carlo zbog kockarnica ili afrički safari.

Jarac

On praktikuje i voli miran odmor. Unaprijed ga priprema i ne voli iznenađenja. Ako se unaprijed sa njim dogovorite može da dođe u obzir i aktivni turizam. Ne voli da je stalno na jednom mjestu, pa je za njega idealan odmor gdje u okviru jednog aramžmana promijeni po nekoliko hotela. Period za njegov odmor je od 28. augusta do 15. septembra. Destinacija može da bude Turska kao i Crna Gora.

Vodolija

Odluku o putovanju donosi odmah. Njoj nije na prvom mjestu plaža i sunce već destinacija gdje može doslovno nešto novo da nauči i da sazna. Obilazak vjerskih objekata i muzeja kao i galerija je za nju pravi odmor. Tek pred kraj dana Vodolija odlazi na plažu. Idealan period za njen godišnji odmor je sredina septembra i početak oktobra. Tada sunce nije jako, a opet je dovoljno prijatno toplo da može da ode do plaže. Destinacija za Vodoliju je Sicilija, Sardinija ili Turska - Istanbul.

Ribe

Krstarenje je najidealniji vid odmora za Ribu. Ona voli more, talase i otvoreni prostor. Od odmora očekuju mir jer na taj način bježe od realne svakodnevnice. Izlazak kao i zalazak Sunca je nešto što njima puni baterije. Idealni period za godišnji odmor je od 20. augusta do sredine septembra. Pored krstarenja Grčka ostrva su stvorena za Ribe.