open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Rajko Vasić šovinistički prokomentirao krizu u BHRT-u: Doći ću da je miniram
Poslovodni odbor BHRT saopćio je da će Radio-televizija Bosne i Hercegovine morati prestati sa radom nakon što su njeni računi blokirani već treću sedmicu čime je, kako su naveli, onemogućeno njihovo dalje funkcioniranje i postojanje, a krizu u BHRT-u, ponovo na skandalozan način, prokomentirao je bivši član glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji sekretar ove stranke Rajko Vasić.    
26.03.2022. u 18:38
get url
text

Vasić je na svom Twitter profilu "ponudio" da minira zgradu BHRT-a.

- Ako vam je neprijatno, doći ću ja da je miniram - napisao je Vasić na Twitteru. 

Ovo nije prvi put da Vasić ima skandalozne i šovinističe ispade. 

VEZANI TEKST - Gdje je Tadić stala, Kajganić nastavio: Za "marš" ispituje SIPA, kad Vasić prijeti genocidom, nije zanimljiv Tužilaštvu
 

Vasić je u julu 2018.godine, dan prije obilježavanja genocida u Srebrenici napisao objavu na Twitteru koja je izazvala žestoke reakcije javnosti.

- Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku - napisao je tada Vasić.

Između ostalog, napisao je kako je "genocid haško-sarajevska laž u kojoj uvijek stradaju bosanski muslimani", te da "nije bio genocid u Srebrenici, niti bilo gdje u BiH. Bilo je strijeljanje ratnih zarobljenika".

Vasić se nedavno ponovo dotakao genocida u Srebrenici i kada je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca.

- Sud je za kazne. Genocid se ne presuđuje. Genocid se mora ustanoviti. Historijske događaje ustanovljuje historiografija. U Srebrenici nije ustanovljen genocid - napisao je Vasić nedavno.

U večerašnjem Dnevniku BHT-a portparol SNSD-a Radovan Kovačević je između ostalog rekao da "Rajko Vlasić sigurno nije mislio ozbiljno" i da on ima "takav sarkastičan način komunikacije".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.