open-navfaktor-logo
search
Počinioci u bjekstvu
Rafali u Njemačkoj: Novopazarci izrešetani ispred šiša-bara u Berlinu
Adis B. (35), zvani Macan, iz Novog Pazara teško je ranjen u pucnjavi koja se u nedjelju navečer dogodila ispred jednog šiša-bara u Berlinu, a osim njega povrede su zadobila i dvojica njegovih sugrađana.
22.06.2021. u 09:58
get url
text

Kako prenose njemački mediji, kiša metaka ispaljena je na državljane Srbije u Ulici Miler, a napadač, ili više njih, u bjekstvu je. Kako se sumnja, glavna meta napadača bio je Adis B., čija je ekipa navodno u sukobu s kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Bili i saradnici

- Ranjeni Pazarci su, kako se priča, drugari S. D. (40) iz Novog Pazara, koji je u decembru 2019. godine bio ranjen na Vračaru u Beogradu prilikom primopredaje narkotika. Kako se priča, njega je tada hicem iz vatrenog oružja pogodio pripadnik Belivukove "navijačke" grupe i od tada su ove dvije ekipe u zavadi. Prije toga su navodno korektno sarađivali - objašnjava izvor Kurira upoznat s prilikama u podzemlju i dodaje:

- Da li ova pucnjava u Berlinu ima neke veze s tim sukobom od prije tri godine ili je posrijedi nešto drugo, za sada se sa sigurnošću ne zna. Priča se da je ekipa, u kojoj su navodno i ranjeni muškarci, na lošem glasu i da važi za nekorektnu u poslu, ali i vrlo opasnu.

Kako prenose njemački portali, na trojicu muškaraca iz Novog Pazara ispaljeno je više od 29 hitaca, a Adisa je navodno pogodilo sedam, i to u gornji dio tijela, uglavnom u grudi.

- Na muškarce je zapucano oko 23 sata i oni su sa izuzetno teškim povredama prebačeni u berlinsku bolnicu - kaže izvor i nastavlja: - Sumnja se da je upravo Macan bio meta ove sačekuše, a da su dvojica njegovih prijatelja kolateralna šteta. Jedan od ranjenih je navodno iz Novog Pazara za Njemačku otišao prije samo nekoliko dana.

Na aparatima

Njemačka policija blokirala je dio grada u kojem se desila pucnjava i u toku je potraga za napadačima.

- Uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera i iz šiša-bara, u kojem su najvjerovatnije sjedili Novopazarci, ali i sa okolnih zgrada. Obavljen je i razgovor s potencijalnim očevicima - prenose mediji.

Pojedini mediji jučer su saopćili da je Adis B. preminuo po prijemu u bolnicu, ali su iz njegove porodice to demantovali.

- On je u teškom stanju i na aparatima je, ali nije preminuo - naveli su oni za portal Večernjih novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.