open-navfaktor-logo
search
Španski teniser
Rafael Nadal otkrio koliko je reketa slomio tokom karijere
Nadal će na startu prvog ovosezonskog Grand Slama igrati protiv Huga Delliena iz Bolivije
18.01.2020. u 11:50
get url
text

Španski teniser Rafael Nadal jedan je od najvećih fajtera u ovom sportu. Za iskusnog 33-godišnjeg Španca, koji je zasigurno jedan od najboljih u historiji ovoga sporta, kažu da ima mnoštvo rituala tokom meča.

Nadala nikada niste mogli čuti da je uputio neku lošu riječ svojim rivalima, ali se često znao naći na udaru javnosti zbog pomenutih rituala koje ima. Svojim ritualima često je znao nervirati gledaoce kraj malih ekrana, a jedan od njih je i Nadalovo slaganje flašica tokom meča.

- Ako ne znam šta da radim sa bočicama, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, ponavljam to, i postao je automatizam, tako da mogu da se skoncentrišem isključivo na igru i ono što mi predstoji - rekao je Nadal uoči početka Australian Opena.

Jedan od najbljih španskih sportista svih vremena koji je prije 33 godine rođen na Mallorci otkrio je i podatak koji je mnoge ostavio u čudu. Naime, tokom uspješne karijere nije slomio nijedan reket.

- Slomio sam ih nula do sada. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama - kazao je Nadal, koji će na startu prvog ovosezonskog Grand Slama igrati protiv Huga Delliena iz Bolivije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.