open-navfaktor-logo
search
Vrhunski tenis
Rafael Nadal i Daniil Medvedev u finalu US Opena
Španac je u polufinalu bio bolji od Berrettinija, a Rus od Dimitrova
07.09.2019. u 10:12
get url
text

Španac Rafael Nadal i sve bolji mladi Rus Daniil Medvedev igrat će u finalu ovogodišnjeg izdanja Grand Slam teniskog turnira US Open, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nadal, koji je nakon eliminacije Rogera Federera i odustajanja Novaka Đokovića, postao prvi favorit turnira, tu je ulogu opravdao i u polufinalu. Italijanski teniser Maatteo Berrettini, 25. na ATP listi, nije imao nikakvih šansi protiv drugog reketa svijeta.

Samo je u prvom setu uspio pružiti ozbiljniji otpor, ali je Nadal slavio u tie- breaku sa tijesnih 8:6 i tu praktično "slomio" rivala. Uslijedio je nešto lakši drugi set u kojem je Španac slavio sa 6:4, a onda je u trećem potpuno deklasirao Italijana i sa 6:1 stigao do sigurnog trijumfa sa 3:0 u setovima.

Sličan meč u drugom polufinalu nešto ranije su odigrali Medvedev i Bugarin Grigor Dimitrov. Prvi set je odlučen u tie-breaku, koji je dobio ruski teniser sa 7:5. Naredna dva riješio je u svoju korist sa 6:4 i 6:3 i sa ubjedljivih 3:0 u setovima došao do prvog finala Grand Slama.

Finale između Nadala i petog tenisera svijeta Medvedeva igrat će se u nedjelju u 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.