open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Radunović i Vujačić pred meč sa Zmajevima: Ovo je važan momenat za Crnu Goru
Fudbalska reprezentacija Crne Gore putuje sutra u Zenicu, gdje će u petak igrati sa selekcijom Bosne i Hercegovine pretposljednji meč grupe 3 UEFA Lige nacija B.
21.09.2022. u 16:32
get url
text

U taboru Crne Gore uvjereni su u dobar rezultat u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Miodraga Radulovića stvorili su šansu da poslije dugo vremena igraju utakmicu koja odlučuje o plasmanu u Ligu nacija A i siguran baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

VEZANI TEKST - Veliki peh za Crnogorce pred gostovanje Zmajevima: Nakon Savića otpao i ubojiti golgeter

- Veoma bitan momenat za sve nas, za reprezentaciju, za Crnu Goru, ali ne bi trebalo da pravimo preveliki pritisak. Potrebno je da se fokusiramo da damo maksimum kao što smo uradili na prethodna četiri meča u junu i učinimo sve da napravimo korak naprijed - istakao je tokom brifinga sa novinarima Risto Radunović, lijevi bek Crne Gore.

Duel sa selekcijom Bosne i Hercegovine je, praktično, duel na sve ili ništa. Domaćin bi pobjedom ugasio nade Crne Gore, ostala dva moguća rezultata označila da će ishod mini-turnira grupe 3 biti odlučen u posljednjem kolu.

- Atmosfera je odlična, raspoloženje pravo, vjerujemo u sebe i dobar rezultat - ističe bek rumunskog FCSB.

Meč velike važnosti donosi dosta tenzija na terenu, očekuje se tvrda i takmičarska utakmica, kakva je bila i u Podgorici, a koja je završena bez pobjednika.

- Bit će teško, ali mislim da smo spremni za sve. Oni su odigrali dobro u prvom meču, pokazala da je kvalitetan tim, sa odličnim igračima. Čeka nas jak rival - zaključio je Radunović.

Njegov kolega iz posljednje linije tima Igor Vujačić imat će zadatak da zaustavi ubojite napadače BiH.

- Ukazala nam se šansa, uradit ćemo sve da je iskoristimo. Očekivanja su velika, uvijek kada ostvarimo dobre rezultate stvori se euforija, ali nas to ne smije da zahvati. Mi moramo da budemo koncentrisani na teren, na ono što nas čeka i da budemo na maksimalnom nivou u petak - kazao je stoper Partizana.

Ističe i da BiH forsira napadački stil igre, sa odličnim individualcima.

- Vjerujem da ćemo imati odgovor na to, da možemo da sačuvamo gol. Siguran sam da ćemo imati šansu za dobar rezultat - zaključio je Vujačić.

Reprezentacija Crne Gore odradit će večeras trening na Gradskom stadionu u Podgorici, dok je za sutra planiran put za Zenicu.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se u petak, 23. septembra, na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Poslije četiri odigrana kola u grupi 3 UEFA Lige nacija B prva je Bosna i Hercegovina sa osam bodova, jednim više od Crne Gore. Finska je sakupila četiri, a Rumunija tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.