open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Radulović protiv Zmajeva neće moći računati na pet igrača, upitan i nastup Jovetića
Poraz u Finskoj neutralisao je pobjedu nad Rumunijom, Crna Gora je nakon prvog kola bila prva na tabeli grupe 3 B Lige nacija, a nakon meča na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju pala je na treće mjesto.
09.06.2022. u 12:04
get url
text

To je to, ako se gleda sa čisto rezultatskog aspekta i tabele koja ni sada ne otkriva mnogo, kao što nije otkrivala ni kada je Crna Gora bila na vrhu - odigrana su, naime, tek dva, od šest kola, trećina takmičenja, a razlike su male, piše portal Vijesti.me.

- Poraz u Helsinkiju nije prijatan, ali nema razočaranja, kao što nismo poletjeli nakon Rumunije - poručio je selektor Crne Gore Miodrag Radulović.

On je odlučio da u Finskoj odmori čak devet fudbalera koji su počeli meč sa Rumunijom, a u Helsinkiju su se našli ili na klupi, ili na tribinama Olimpijskog stadiona.

Nije Crna Gora otišla na sjever da izgubi, ali je postavom koja je izašla na megdan gotovo najjačem finskom sastavu Radulović, svjesno ili nesvjesno, žrtvovao jedan meč u ovako paklenom rasporedu od četiri takmičarske utakmice u samo 11 dana.

Jasno je nakon Finske, a u to se vjerovatno uvjerio i Radulović, da Crna Gora nema 30 jednakih fudbalera, barem za taj nivo takmičenja, nastup u B Ligi nacija i gostovanje reprezentaciji koja je prošlog ljeta učestvovala na Evropskom prvenstvu.

Nije, naravno, ni vrijeme za otpisivanja, Crnoj Gori treba što duža lista fudbalera, vjerovatno ni nema boljih, ali da su svi približnog kvaliteta i da smo duplirani na svakoj pozicji, jedna je od zabluda koja je valjda otklonjena poslije Finske.

U prva dva meča debitantskog nastupa u B Ligi nacija, u 180 minuta protiv Rumunije i Finske, Radulović je isprobao 23 fudbalera, a samo je Žarko Tomašević počeo i završio obje utakmice.

Šansu su dobili svi igrači sa prvobitnog spiska internacionalaca, objavljenog još 16. maja, osim naravno povrijeđenih Jovetića, Savića, Simića, Đurđevića i Osmajića (posljednja četvorica su definitivno otpala sa spiska) te Krstovića koji je u mladoj reprezentaciji.

Prema prognozama iz Crne Gore još uvijek nije poznato da li će se Jovetić oporaviti do meča protiv Zmajeva.

Utakmica Crna Gora - Bosna i Hercegovina na rasporedu je u subotu u Podgorici od 20:45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.