Subota, 04.02.2023.

Radovi u toku: Hrasnička cesta zatvorena za saobraćaj

Zbog izvođenja radova u sklopu pripreme radova na kružnom toku na ulazu u ilidžansko naselje Hrasnica, zatvorena je glavna saobraćajnica (Hrasnička cesta) na potezu od raskrsnice u Sokolović Koloniji do ulaza u Hrasnicu.

Saobraćaj se od danas od raskrsnice u Sokolović Koloniji preusmjerava Igmanskom cestom kroz naselje Kovači, a potom lijevo ulicom Igmanskih bataljona do Hrasnice.

Kako je za Faktor potvrđeno u Općini Ilidža, saobraćaj je glavnom saobraćajnicom obustavljen zbog izmještanja cijevi koje radi firma Sarajevogas, a u sklopu pripreme za rekonstrukciju kružnog toka.

Uskoro se očekuje i početak radova na kružnom toku, a planirana je njegova rekonstrukcija, odnosno proširenje sa dosadašanje dvije na četiri saobraćajne trake, kao i pojas za tramvajsku prugu.

Istovremeno će se raditi na izmještanju plinske i električne instalacije i otpadnih voda te će se u sklopu projekta rekonstruirati i ulica dr. Halid-bega Hrasnice od kružnog toka do Druge osnovne škole u Hrasnici.

Realizacijom navedenih projekata Hrasnica će kompletirati primarnu saobraćajnicu, ali i kompletnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Zbog izmjene režima saobraćaja isključen je i semafor na raskrsnici u Sokolović Koloniji (kod "Panere").

Izmjena režima saobraćaja trajat će do kraja sedmice.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh