open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Radovi na nekoliko dionica usporavaju saobraćaj
Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču, kao i na širem području Sarajeva, Banje Luke, Travnika i Sanskog Mosta, te na putu Kaonik-Kiseljak.
17.12.2020. u 08:17
get url
text

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a BIHAMK upozorava na učestale odrone. Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature, mogući su nailasci na poledicu. Savjetuje se opreznija vožnja uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Klašnice - Laktaši, Sarajevo - Tuzla (Olovske Luke i Husino), Pelagićevo - Srebrenik i Rogatica - Ustiprača.

U noćnim satima (od ponoći do 05 sati ujutro) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Sikola 1 i Sikola 2 (na magistralnom putu M-17 kod Maglaja), zbog čega dolazi do povremenog zatvaranja jedne saobraćajne trake, uz regulisanje semaforima.

Na magistralnom putu Livno - Šuica, preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Dionica autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera. Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćio je BIHAMK.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.