Novinari su, kako je navedeno na web stranici SBB-a, pitali Radončića "da li je istina da je Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, sinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, te da se radi o očitom narušavanju sigurnosti nje i njene porodice", a Radončić je potvrdio tu informaciju te je pojasnio:  

Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno ne sankcionirano prijetite glavnoj tužiteljici i njenoj porodici. To se radilo i mojim sudijama, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i niko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti porodici glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobre sudije i tužioci, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva.

Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljice Tadić i njene porodice, a to sam također tražio i od direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena.

Poziv političara na linč bilo koje pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem – pojasnio je Radončić.