open-navfaktor-logo
search
Dom naroda
Radončić više nije delegat, njegovu poziciju zauzeo član Predsjedništva SBB-a
Jusufović je, podsjetit ćemo, u Zastupnički dom izabran sa kompenzacijske liste SBB-a
15.01.2020. u 12:13
get url
text

Dosadašnji delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić preuzeo je dužnost ministra sigurnosti BiH, a njegovu je poziciju na današnjoj trećoj hitnoj sjednici Doma naroda preuzeo Munib Jusufović, koji je do sada bio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

- CIK je 14. januara ove godine dostavio odluku o prestanku mandata, kao i uvjerenje o dodjeli mandata delegatu gospodinu Munibu Jusufoviću kao sljedećem kvalificiranom kandidatu za Dom naroda iz reda bošnjačkog naroda - kazao je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Jusufović je, podsjetit ćemo, u Zastupnički dom izabran sa kompenzacijske liste Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH. On je aktuelni član Predsjedništva SBB-a, a u prošlosti je obnašao i dužnost generalnog sekretara te stranke. Njegovu će poziciju u Parlamentu FBiH, kako je to ranije najavljeno, preuzeti Adis Arapović.

Jusufović je član SBB-a od osnivanja te stranke, 2009. godine, a prethodno je bio član nekoliko drugih političkih stranaka.

Na dnevnom redu današnje hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH su imenovanja članova zajedničkih komisija i delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.