open-navfaktor-logo
search
Sve već odrađeno...
Radončić o Konakovićevim prozivkama: "Ne čeka vojska dok se kobila popiša"
Već tokom jučerašnjeg trajanja uznemiravanja povratnika, član Predsjednišva BiH Šefik Džaferović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić i ja smo stupili u kontakt sa odgovornim ljudima MUP-a Republike Srpske i tražili da pojačaju policijsku zaštitu nad našim ljudima
07.01.2020. u 13:55
get url
text
Sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Elmedin Konaković i prateća grupa zastupnika u Kantonu Sarajevo, među kojima su Danijela Kristić, Vibor Handžić i Igor Stojanović, te Damir Nikšić u ulozi snimatelja i Neira Dizdarević, Elvedin Okerić u ulozi statista, pojavili su se danas na konferenciji za medije na kojoj su obrazlagali kako nova skupštinska većina, po njihovom tumačenju, krši Ustav, zakone, Poslovnik...

Konaković je na konferenciji za medije spomenuo i Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednika SBB-a, a u kontekstu posljednjih provokacija u povratničkim mjestima Srebrenici, Potočarima, Bratuncu i Višegradu. Pita se predsjednik NiP-a šta radi ministar sigurnosti. 

Netom nakon konferencije za medije, na Instagramu se oglasio i Fahrudin Radončić. Počeo je svoje obrazlaganje izrekom: "Ne čeka vojska dok se kobila popiša". 

-U saopćenju tačkaste i raspadajuće stranke Dine Konakovica, bolesni karijerista čak i gnusne napade na Bošnjake pokušava iskoristiti u populističke svrhe. Nismo mi čekali da se nesretni Konaković jutros probudi i drži lekcije ministru sigurnosti o operativnim nadležnostima koje Ministarstvo sigurnosti BiH inače nema. Već tokom jučerašnjeg trajanja uznemiravanja povratnika, član Predsjednišva BiH Šefik Džaferović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić i ja smo stupili u kontakt sa odgovornim ljudima MUP-a Republike Srpske i tražili da pojačaju policijsku zaštitu nad našim ljudima. Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili i o detaljima nećemo upoznavati uspavanog Konakovića koji za osam godina vladanja ništa nije uradio u Kantonu Sarajevo. Uostalom, ima stara izreka - ne čeka vojska da se kobila popiša. I mi nismo čekali Konakovića da odgovorno i u granicama naših zakonskih mogućnosti reagiramo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NE ČEKA VOJSKA DA SE KOBILA POPIŠA U saopćenju tačkaste i raspadajuće stranke Dine Konakovica, bolesni karijerista čak i gnusne napade na Bošnjake pokušava iskoristiti u populističke svrhe. Nismo mi čekali da se nesretni Konaković jutros probudi i drži lekcije ministru sigurnosti o operativnim nadležnostima koje Ministarstvo sigurnosti BiH inače nema. Već tokom jučerašnjeg trajanja uznemiravanja povratnika, član Predsjednišva BiH Šefik Džaferović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić i ja smo stupili u kontakt sa odgovornim ljudima MUP-a Republike Srpske i tražili da pojačaju policijsku zaštitu nad našim ljudima. Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili i o detaljima nećemo upoznavati uspavanog Konakovića koji za osam godina vladanja ništa nije uradio u Kantonu Sarajevo. Uostalom, ima stara izreka - ne čeka vojska da se kobila popiša. I mi nismo čekali Konakovića da odgovorno i u granicama naših zakonskih mogućnosti reagiramo.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.