open-navfaktor-logo
search
Verbalni delikt
Radončić na N1: "Nismo se mi borili i dali 200 hiljada maraka - pardon, šehida..."
Da se Radončić, kojeg nazivaju "najvećim gubitnikom" proteklih izbora, još nije oporavio od izbornog debakla koji je doživjela njegova stranka, moglo se vidjeti iz njegovog jučerašnjeg televizijskog nastupa u kojem je šef SBB-a djelovao vidno zbunjen
23.11.2018. u 10:07
get url
text

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić gostovao je jučer na N1 televiziji, gdje je govorio o mogućim koalicijama nakon izbora, novoizabranim članovima Predsjedništva BiH, radu OSA-e...

Da se Radončić, kojeg nazivaju "najvećim gubitnikom" proteklih izbora, još nije oporavio od izbornog debakla koji je doživjela njegova stranka, moglo se vidjeti iz njegovog jučerašnjeg televizijskog nastupa u kojem je šef SBB-a djelovao vidno zbunjen odgovarajući na pojedina pitanja voditeljice.

- Nismo se mi borili i dali 200 hiljada maraka... 200 hiljada mrtvih šehida, ljudi, poginulih boraca da nam ureduje gospodin Vučić – kazao je u patriotskom zanosu Radončić na N1.

Radončić je iznio i tezu da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić vrši pritisak na Milorada Dodika da napravi vlast sa SDA, a ne sa SBB-om i drugim strankama, i to zato jer, navodno, turski predsjednik Erdogan to traži od Vučića.

- Moramo biti racionalni da ovaj blok ima ogroman potencijal da pruži sliku nove Bosne i Hercegovine, prosperitetnije, evropskije... Da mi nismo turski zapećak, da mi nismo ni beogradska ni turska kolonija, da ovdje neće gospodin Milorad Vučić birati bošnjačku koaliciju... - rekao je, između ostalog, Radončić.  

Na iznenađeno pitanje voditeljice: "Milorad Vučić?", Radončić je odgovorio:

- To je isto, dobro sam asocirao. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.