- Zašto ne bismo iskazali zadovoljstvo ako SAD koje su veliki prijatelj regiona i BiH, postaju dominantna vanjska sila u susjednoj Srbiji? Velika je stvar što je predsjednik Vučić otišao tamo, napravio je veliki deal. Kada imamo utjecaj SAD-a na Beograd, mi kao BiH i Bošnjaci smo dosta mirniji. Treba da navijamo da se Srbija razvija, izgrađuju autoput i bolje da se gradi američkim novcem, nego kineskim ili ruskim. Vučiću treba čestitati - rekao je Radončić za N1.

Radončić je, između ostalog kazao i kako je do sada "dva, tri puta pobijedio" kada su u pitanju izbori za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovina, ali da je pokraden.

To je rekao odgovarajući na pitanje "otkud najednom ljubav između njega i Denisa Zvizdića" u smislu podrške da Zvizdić uđe u Predsjedništvo BiH.

- Nema ljubavi između mene i gospodina Zvizdića. Ja sam rekao da nova generacija političara treba da preuzme poziciju u Predsjedništvu SDA ispred bošnjačke populacije. Zvizdić je za mene veći pozitivac od onih koji su montirali procese. Ja sam dva-tri puta možda pobijedio, vidjeli ste koliko su me pokrali. Možda je vrijeme da se neki iskusni političari povuku, mislim na sebe i gospodina Izetbegovića, a mlađi kandiduju za tu poziciju - rekao je Radončić.