Kavazović je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Banjoj Luci, Islamskoj zajenici u tom gradu, odnosno muftiji i muftijstvu, te medresi u Banjoj Luci, a sa Radojičićem je razgovarao o pitanjima važnim za Islamsku zajednicu.

- Složili smo se da su odnosi u Banjoj Luci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri, u uzlaznoj putanji. Mi smo obnovili skoro sve džamije u ovom gradu, ostala je još Arnaudija, pokrenuta je medresa, nemamo teških i spornih pitanja i po pitanju imovine i nadamo se da će tako i ostati - rekao je Kavazović.

Radojičić je istakao da je važno da narod normalno živi pod brojem jedan, kao i da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad.

- Svi vjerski objekti su obnovljeni, zadnja je ostala Arnaudija koja je u procesu rekonstrukcije. Gradske vlasti su i pokrenule, a evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim tu smo u postupku obnove sahat kule, koja je ovdje bila praktično kompleks sa Ferhat-pašinom džamijom. Nadam se da ćemo u taj posao ući vrlo vrzo jer to je dio historijskog blaga grada Banje Luke. Razgovaramo i o nekim drugim objektima koji predstavljaju tradicionalnu arhitekturu na ovim našim prostorima da vidimo kako možemo zajednički da ih obnovimo - kazao je Radojičić.