open-navfaktor-logo
search
Konjic
Radno u Igmanu: Tuneli za dezinfekciju, zabranjena tvornička ishrana, sve nadgleda epidemiolog
Proizvodnja u preduzeću namjenske industrije Igmanu iz Konjica počela je u ograničenom obimu pod strogom kontrolom epidemiologa, potvrđeno nam je u Štabu civilne zaštite u ovom hercegovačkom gradu koji je je jedno vrijeme bio žarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini.
16.04.2020. u 20:12
get url
text

- Počela je proizvodnja u Igmanu, baš kao i u još nekoliko konjičkih kolektiva. Poduzete su sve higijensko-epidemiološke mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Angažovali smo epidemiologoa Saliha Mešića koji nadgleda sve, od ulaska do izlaska radnika iz kruga fabrika - kaže Husein Hodžić, načelnik Štaba civilne zaštite Konjica.

Kako ističe, ništa nije prepušteno slučaju.

- Utvrđene su norme ponašanja kojih se svi moraju pridržavati. Osposobili smo tunele za dezinfekciju na ulazima u privredni kompleks, temperatura se mjeri radnicima na ulazu, obavezne su zaštitne maske i rukavice...

Također, zabranjena je tvornička ishrana, radnici nose hranu od kuće, nema kolektivnog prijevoza uposlenih. U tri termina radnici odlaze s posla kako bi sveli socijalne kontakte na najmanju moguću mjeru.

Zasad svi u potpunosti poštuju ove mjere i nadam se da će one rezultirati očuvanjem zdravlja uposlenika. Firme su organizovale proizvodnju tako da su radnici u pogonu dovoljno udaljeni jedni od drugih - naglašava Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.