Radniku od transfera Šerbečića pripalo milion KM

objavljeno: 24.01.2018. u 15:53

Besim Šerbečić sinoć je potpisao četverogodišnji ugovor sa norveškim Rosenborgom.  

Donedavni stoper Radnika iz Bijeljine odlazi u najtrofejniji norveški klub, a Semberci su visinu obeštećenja okarakterizirali kao poslovnu tajnu.

Ipak, trener Slobode, a nekadašnji šef struke Radnik Slavko Petrović je prije današnjeg puta na pripreme u Tursku kazao da će tim iz Bijeljine inkasirati 500.000 eura.

- Jedan od najvećih transfera koji se odigrao u Bosni i Hercegovini. Što sam čuo sa 500 hiljada eura to je jako, jako dobra cifra. Poznat mi je samo jedan igrač koji je za toliku cifru prodan. Što je zanimljivo napravio je ugovor na četiri godine i plaća mu skače za pet hiljada eura svake godine što je fenomenalno. Drago mi je zbog njega jer je otkriven slučajno, a ovo što se odigralo poslije toga sigurno da je za njega pozitivno. Bosna daje još jednog dobrog igrača na tržište, treba reći da Radnik daje drugog dobrog igrača na tržište. U Radniku ima još četiri igrača koja će napraviti transfer u naredne dvije godine - kazao je Petrović, prenosi Sport1.ba.

Besim Šerbebić ima 19 godina. Igrao je za omladinske selekcije BiH, a našao se na spisku selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće duele Zmajeva sa SAD-om i Meksikom. Međutim, kako bi potpisao ugovor dobio je dozvolu da napusti reprezentaciju.