open-navfaktor-logo
search
Mreže mirovale
Radnik i Velež podijelili bodove: Premijerligaško proljeće počelo utakmicom bez golova
Prvi meč proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Veleža okončan je bez pobjednika, ali i bez golova.
27.02.2021. u 16:49
get url
text

Već na samom startu prvog poluvremena Popara je šutira, no Kjosevski je bio na oprezu.

Velež je bio dosta bolji tim u prvih 45 minuta, a izabranici Feđe Dudića nisu uspjeli realizovati nekoliko izglednih situacija pred golom Luke Bilobrka.

Ukoliko se izuzme šansa Anđušića iz 23. minute nakon proigravanja Radovca, gosti su najbolje prilike imali u samom finišu prvog dijela.

U 41. minuti je Radovac sa nekih 15ak metara šutirao preko gola. Dvije minute kasnije Bilobrk je u istom napadu osujetio pokušaje Anđušića i Cvijanovića.

Drugo poluvrijeme donijelo je sasvim drugi omjer snaga, pogotovo nakon što je Dino Hasanović u 57. minuti zaradio drugi žuti karton.

Ipak, i do isključenja veznjaka Veleža Radnik je bio bolji, a odličnu priliku u 51. minuti imao je Mahir Karić, no Kjosevski je odbranio.

I u 66. minuti ishod je bio isti. Karić je šutirao iz okreta, ali je Kjosevski lako uhvatio loptu koja je išla po sredini gola.

Velež je uzvratio u 77. minuti kada je iz velike udaljenosti dobro šutirao Slaviša Radović, a Bilobrk je njegov šut skrenuo u korner.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa će se oba sastava morati zadovoljiti sa po jednim bodom, s kojim vjerovatno zadovoljniji mogu biti gosti iz Mostara jer su dobar dio drugog poluvremena igrali s igračem manje.

Radnik u narednom susretu igra ponovo na domaćem terenu protiv Mladosti, dok će Velež u Vrapčićima ugostiti Borac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.