Pojačanje

Radnik angažovao iskusnog golmana: Bilobrk potpisao jednogodišnji ugovor

Objavljeno: 14.08.2019. u 14:39

Nadam se da ću svojim iskustvom na golu Radnika u mnogo čemu doprinijeti, a tu prvenstveno mislim na samopouzdanje kompletnog tima, rekao je Bilobrk

FOTO: FACEBOOK / FK Radnik Bijeljina

Donedavni golman Širokoga Brijega, iskusni Luka Bilobrk (1985) novi je golman Radnika iz Bijeljine. Iskusni čuvar mreže potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sembercima.

- Imao sam nekih ponuda, ali mi nisu bile privlačne. Radnik je bio najuporniji te najkonkretniji i to me je privuklo. Nadam se da ću svojim iskustvom na golu Radnika u mnogo čemu doprinijeti, a tu prvenstveno mislim na samopouzdanje kompletnog tima. Radnik kao i svake godine ima ambicije shodno svom budžetu, i mislim da ćemo ja i ekipa uspjeti ostvariti sve ciljeve koji budu pred nama postavljeni - rekao je novi golman Radnika Luka Bilobrk.

Bilobrk na golu Širokog Brijega stajao je 178 puta i primio samo 144 pogotka.

Kako godinama brani u vrhunskoj formi, neosporno spada među najbolje golmane u Premijer ligi BiH. U sezoni 2018/19. upisao je 27 nastupa u Premijer ligi BiH, sedam u Kupu BiH i dva nastupa u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije