open-navfaktor-logo
search
Krizi nema kraja
Radnici Zenicatransa nastavljaju blokadu autobuske stanice
U nedjelju će s početkom u 15 sati "odmrznut“  i prošle subote prekinuti štrajk glađu
17.01.2020. u 08:46
get url
text
Autobuska stanica Zenica

Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika nastavljaju blokadu autobuske stanice Zenica, a u nedjelju s početkom u 15 sati "odmrznut“ će i prošle subote prekinuti štrajk glađu - kazao je Feni predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Radnici su takvu odluku donijeli nakon jučerašnje neuspješnje sjednice Gradskog vijeća Zenice, na kojoj ponovo nije vođena rasprava o gradskom budžetu pa samim tim nije ni usvojen niti su opredjeljena sredstva pomoći, kao što nije donesena ni odluka o raspisivanju referenduma za spas tog preduzeća. 

-Mi smo se dogovorili da ćemo nastaviti s našim aktivnostima. Koliko god to dugo trajalo, mi ćemo ostati ovdje i čuvati našu i imovinu građana, sve dok nam neko ne donese zvaničan dokument da se moramo maknuti. 

Trenutno pripremamo i odgovor Općinskom sudu Zenica na tužbu od strane Grada Zenice protiv Sindikata i mene, kao predsjednika, jer je za ponedjeljak, 20. januara, po nekoj hitnoj proceduri zakazano i ročište - kaže Sarvan.

Pojašnjava kako ovo nije štrajk, već obustava rada iz razloga što nemaju mogućnost da obavljaju djelatnosti. 

Autobuska stanica Zenica, koja je blokirana 31. decembra prošle godine, već 18. dan ne prima autobuse niti sa nje polaze autobusi za druge gradove, dok je Gradska uprava tog grada za javni gradski prijevoz privremeno angažirala privatna preduzeća Babić Biss-tours i Prevoz putnika Zavidovići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.