Oluja, vjetar i grad uništili su sinoć zgradu Elektrokrajine u Bosanskoj Gradiški te uništili nekoliko automobila i kompletnu arhivu. Krovni paneli razbacani su na sve strane. Šteta je velika.

Radnici koji su došli na posao su u šoku. Neki su i plakali jer su prizori apokaliptični. Policija i vatrogasci su na mjestu događaja, a stigao je i Zoran Adžić, gradonačelnik koji je godinama rukovodio ovom radnom jedinicom.

Mišo Čagljević, rukovodilac RJ Elektrokrajina, kaže da je tokom noći više puta dolazio, ali da se ova kataklizma nije mogla spriječiti. Čagljević je nakon sastanka sa gradonačelnikom Adžićem rekao je da će odmah nakon policijskog uviđaja započeti sanaciju zgrade, piše Srpskainfo.

Radi se, pored ostalog o 200 kvadrata krova. Uništena su također dva nova automobila na koje su pali paneli i drugi dijelovi krova. Posljedice nevremena od prošle noći vidljivi na svakom koraku.

Osim Elektrokrajine oštećeni su krovovi na objektima preduzeća i privatnih kuća, porušena su stabla u parkovima i drugim mjestima. U toku je čišćenje ulica i saniranje štete.