Time je ova tešanjska firma, prije isteka kalendarske godine, nastavila dobru tradiciju potpisivanja kolektivnog ugovora i za narednu godinu te time regulisala sva prava svojih zaposlenika.

- Nama nije bilo teško potpisati kolektivni ugovor, jer imamo dobar, partnerski odnos sa sindikatom. Postoji međusobno povjerenje, jer su nam i ciljevi isti, a oni su napredak kompanije, zadovoljstvo i materijalna sigurnost naših zaposlenika - ističe Galijašević.

Kompanija, napominje, od dolaska njemačkog investitora Mann+Hummela, koji je tešanjsku fabriku prečistača preuzeo 2005. godine, svake godine potpisuje kolektivne ugovore.

Od tadašnjih 420 zaposlenika i oko 25 miliona KM prometa, tešanjska kompanija narasla je na prošlogodišnjih 80 miliona prometa te 730 zaposlenih, a uz to oko 97 posto cjelokupne proizvodnje ide u izvoz.

U toku prošle i ove godine, napominje Galijašević, okončali su i devet miliona KM vrijednu investicija u novi Logistički centar, površine oko 5.000 kvadratnih metara. U sklopu te investicije proširen je i prostor za proizvodne aktivnosti, a novi Logistički centar otvoren je u februaru ove godine.

- Ove godine imamo nešto više od 750 zaposlenih. Očekujemo da ćemo, kao i prošle godine, kada smo imali rekordan prihod, ponovo rasti i u tim segmentu. To znači da ćemo i drugu godinu zaredom, uprkos pandemiji koronavirusa, imati rekordan prihod.

Ne volim licitirati, ali očekujemo da ovogodišnji prihod naše kompanije bude oko 90 miliona KM - najavljuje Galijašević.

O prosjeku plaće u kompaniji, kaže, ne može govoriti, ali ističe da može potvrditi kako je "veća od prosječne plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine".