Obratili se Upravi

Radnici Aluminija u dilemi: Nismo sigurni da ima novca za plaće ili otpremnine

Objavljeno: 08.08.2019. u 18:00 Autor: A.B.Š.

Radnici mostarskog Aluminija, danas su od Uprave kompanije tražili dodatna pojašnjenja po pitanju anketnih listova u kojima se danas do kraja dana trebaju izjasniti prihvaćaju li nove ponuđene uvjete, 50 posto manju platu ili otpremninu

Radnici mostarskog Aluminija, danas su od Uprave kompanije tražili dodatna pojašnjenja po pitanju anketnih listova u kojima se danas do kraja dana trebaju izjasniti prihvaćaju li nove ponuđene uvjete, 50 posto manju platu ili otpremninu.

Prema riječima Pere Bebeka, predsjednika Skupštine Sindikata radnika Aluminija, s obzirom da se u anketnom listiću nude poslovi za platu od 600 i 800 maraka te od 800 i 900 maraka, plus naknada na noćni rad, praznike i staž, radnici su tražili precizniju cifru. Na održanom sastanku Uprava je dala neke odgovore, no kako kaže Bebek, to još nije dovoljno za kompletnu sliku.

- Njihovi rezultati možda budu poznati već sutra, mada prije u ponedjeljak ili na prvom narednom sastanku kriznog vijeća. Ima poslova sa temperaturom preko 100 stepeni, gdje se nose šljemovi i viziri, kruta odjeća, čizme usred ljeta i hladi se napolju na suncu. Da u takvim uvjetima rade za znatno manje, mnogi neće. Znatan broj mladih bi otišao, samo čekaju otpremnine- govori Bebek, dodajući da i oni koji razmišljaju o otpremnini su u strahu, jer para nema.

-Pitanje je kada će te otpremnine isplatiti, jer prema njihovoj priči novca nema. Ljudi se boje ako pristanu,  hoće li ikada vidjeti novac – dodaje Bebek.

Ističe kako trenutno Aluminij broji 886 radnika, no svaki dan se može očekivati da neko novi ode i da se negdje drugo snađe.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije