open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Radnici Aluminija jutros blokirali magistralu
Ovo je nama osma uprava, sa osam uprava imamo osam minusa, i niko nije odgovarao za ovakvo stanje u fabrici, rekao je predsjednik sindikata uposlenih u Aluminiju
03.07.2019. u 09:38
get url
text

Radnici mostarskog Aluminija zbog stanja u kojem se ovo preduzeće nalazi, okupili su se jutros u znak protesta pored magistralnog puta M-17 u naselju Ortiješ, blokiravši na desetak minuta tu saobraćajnicu. Prema riječima predsjednika sindikata uposlenih Romea Biokšića, okupili su se da skrenu pažnju na dugogodišnji problem zbog cijene i opskrbe električne energije.

-Bilo je i ranije problema, ali ovo je najozbiljnija kriza do sada. Mi tražimo samo od Vlade FBIH da poštuje aneks koji je potpisan 17.6.2013. godine, da se riješe napokon problemi s cijenom i opskrbom električne energije. Mi ovu agoniju ne možemo podnositi - poručio je Biokšić.

Podsjetio je da su problemi nastali 2010 godine.

- Na kraju 2013, dug je bio prema Elekroprivredi HZHB više od 68 miliona. Ti dugovi prema komercijalnim bankama i poslovnim partnerima do danas su se samo vukli, niko ništa nije poduzimao. Zašto se ti minusi nisu ranije presjekli? Ovo je nama osma uprava, sa osam uprava imamo osam minusa, i niko nije odgovarao za ovakvo stanje u fabrici. Naši direktori primali su abnormalno visoke plaće u fabrici koja grca u dugovima -naglasio je Biokšić.

radnici Aluminija

Danas će zbog kritične situacije u "Aluminiju" biti održana sjednica Nadzornog odbora, nakon čega će Pandža te izvršni direktori Boris Vican i Ivan Čale održati press konferenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.