open-navfaktor-logo
search
Najavljen sastanak
Radnici Aluminija danas će tražiti odgovore od Čovića
Čović ih je obećao primiti na razgovor u 12 sati
11.07.2019. u 08:11
get url
text

Predstavnici radnika mostarskog Aluminija, koji je preksinoć prestao s radom, danas će se sresti u centrali HDZ-a BiH s prvim čovjekom ove stranke Draganom Čovićem.

Radnici posrnulog nekadašnjeg giganta od Čovića će tražiti odgovore za nastalu situaciju jer dobar dio njih odgovornom smatraju upravo ovu hrvatsku stranku. Jedan od radnika je demonstrativno jučer poderao i člansku iskaznicu te stranke pred zgradom, dok su i drugi o tome razmišljali.

Čović ih je, kako je Romeo Biokšić iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija potvrdio za Faktor, obećao primiti na razgovor u 12 sati. Kako stvari stoje, radnici neće čekati sami pred zgradom HDZ-a da čuju šta Čović ima za reći.

Naime, nakon što je jučer radnicima Aluminija koji su se okupili pred centralom HDZ-a u Mostaru poručeno da dođu danas, ubrzo je na društvenoj mreži Facebook uslijedio poziv i građanima. U događaju pod nazivom mirno okupljanje pred zgradom HDZ-a, stoji da se pozivaju građani da u 11.30 sati dođu i podrže radnike Aluminija, "te sve ostale kojima je dosta lopovskog genocida nad narodom BiH". Veliki broj građana je pokazao zainteresiranost za događaj. Nije to bila jedina stranica na društvenoj mreži Facebook na kojoj je bio upućen poziv građanima.

- Ne morate nositi nikakve koverte, a niti iskaznice - stajalo je u jednom od poziva.

Podsjetimo, radnike Aluminija je jučer pred HDZ-om dočekala policija, no u zgradi nije bilo nikoga, jer su svi već u 10 sati, prije dolaska radnika, otišli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.