open-navfaktor-logo
search
"Lažno prijavljivanje"
Radnica novac potrošila u kladionici pa prijavila da je opljačkana
Radnica prijavila da je opljačkana u kladionici u kojoj je zaposlena, policija otkrila da je prijava bila lažna.
21.12.2021. u 20:26
get url
text

- U ponedjeljak, 13. decembra 2021. godine, u 19.30 sati, nepoznata ženska osoba je putem telefona obavijestila dežurnu službu Policijske stanice Visoko da je nad V.M. iz Kaknja, uposlenicom Sportske kladionice "BH Play", u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno razbojništvo.

Odmah nakon primljene dojave na navedenu lokaciju su upućeni policijski službenici kojim je potvrđeno da je nepoznata muška osoba, uz prijetnju nožem, od radnice navedene sportske kladionice otuđila novac u iznosu od 500 KM., nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu – navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ističu da je nakon izvršenog uviđaja i pregledom nadzornih kamera uhapšena V.M. rođena 1990. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Lažno prijavljivanje" iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH.

- Kako je utvrđeno, osumnjičena V.M. je lažno prijavila da je dana 13.12.2021. godine, u Sportskoj kladionici "BH Play", gdje je i radila, nad njom izvršeno razbojništvo od strane nepoznate osobe – navode iz MUP-a ZDK.

Kako nezvanično saznajemo radnica je potrošila novac u kladionici a zatim je prijavila da je opljačkana. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.